Kategorier
Bilskrot

Bilskrot i Södertälje som sista vila för din pärla

En dag ska det ändå ske. En bil håller inte i evighet och då är det INTE dags för den att ruttna på din tomt. Då ska den till en bilskrot i Södertälje.

Bilen tar dig dit du vill, när du vill, snabbt och säkert. Det vill säga, det sistnämnda gäller om man kör på ett säkert sätt och använder inte bara händer och fötter utan också insidan av huvudet. För de flesta är bilen en oumbärlig del av vardagen. Man kan hantera vardagslivet bättre.

En bil håller länge om man inte har riktig otur. Om man är med om en olycka kan det förstås bli en kortlivad bil men för de flesta blir bilen en kompanjon och hjälpreda man har länge. Det är bra ekonomi att inte byta bil förrän man måste. Men – en dag är det ändå dags att byta, och då ska gammelbilen tas om hand.

En bilskrot i Södertälje är bra för miljön och för plånboken

Alltför ofta segrar latheten, kan man tro. Hur många villatomter och andra platser med gamla bilvrak finns det i Sverige månntro? Många är det, fult är det och lika dumt som fult, dessutom. Ta upp utrymme på tomten med gamla skrotbilar? Förorena vår gemensamma natur med uttjänt bil som läcker miljöfarliga vätskor? Nog kan vi bättre än så?

Detta med reservdelsbilar är ett påhitt för dem som inte orkar göra sig av med miljöfarligt avfall. Ja, för det är en gammal bil. Potentialen för att den läcker och rostar och förorenar är betydande. Om man gör om och gör rätt kan man istället låta delarna komma till nytta.

Hur fungerar det med bilskrot?

För den som bor i Södertälje eller Stockholm eller omnejd är det mycket enkelt. Man avtalar helt enkelt om att en bilskrot kommer och hämtar den gamla bilen. Tills upphämtningstillfället ska förstås registreringsbeviset finnas på plats. Och nej, man kan inte skrota en bil man inte äger om man inte har en skriven fullmakt från ägaren.

Bilskroten har kompetens och resurser att ta hand om en gammal bil på rätt sätt. Man återanvänder så mycket som det bara går och resten skrotas på ett korrekt sätt. Ofta blir det dessutom användbara reservdelar kvar som kan glädja någon annan bilägare.